Novice

12. november, 2018
Pogodba za OŠ Stane Žagar: 6 novih učilnic, telovadnico in večnamenski prostor

Kranj, 12. november 2018 – Po podpisani pogodbi javno-zasebnega partnerstva (JZP) po napovedi župana sledi tudi vrtec Bitnje.

Osnovna šola Staneta Žagarja v Kranju je stara 57 let (zgrajena je bila daljnega 1961), dobrih šest let kasneje je šola na južni strani dobila lesen montažni pritlični objekt. V tem, danes dobrih 42 let starem objektu, so še vedno dve učilnici, garderobe in manjša telovadnica, ki pa je popolnoma neprimerna za izvajanje pouka. »Šola vse od izgradnje montažnega prizidka, ki že dobrih 42 let predstavlja delno rešitev, čaka nove prostore. Z današnjim podpisom smo naredili res velik korak do ustreznih prostorov za naše najmlajše. Verjemite, sam sem imel telovadno vzgojo v tem prizidku, in že takrat bi si želeli nove telovadnice, take moderne, kot si jo mladi zaslužijo. Zato res vem, da je zadnji čas, da se na »Žagarci«, kot jo imenujemo Kranjčani in Kranjčanke, končno nekaj premakne«, je nujnost izgradnje povzel Boštjan Trilar, župan Kranja, ki je dodal, da je utopično pričakovati, da se bo v prihodnje v občinsko blagajno steklo dovolj investicijskih sredstev, s katerimi bi lahko MO Kranj sama zgradila vse nove, prepotrebne investicije.»Res nujno potrebujemo dodatne učilnice, v dveh učilnicah v prizidku pouka ne moremo več kakovostno izvajati, telovadnica je neprimerna, stropovi v telovadnici – ti so visoki dobra 2 metra –, so prikladni predvsem za odtise rok. Fantje, nekateri osnovnošolci so namreč tako visoki, da se lahko dotikajo stropa. Zato danes tam izvajamo predvsem namizni tenis in manjši obseg aktivnosti, tisto kar lahko. V šoli res ne moremo več čakati in komaj čakamo na nove prostore, ki bodo omogočali normalno opravljanje osnovnošolske dejavnosti, bili prilagojeni tudi gibalno oviranim, ki bodo zagotavljali varnost otrok, izvajanje zadostnega števila ur športne vzgoje v primernih prostorih, omogočili izvedbo prireditev za celo šolo hkrati in podobno. Novi prostori bodo za šolo in okoliš res velika, in dolgo pričakovana pridobitev«, je ob podpisu pogodbe povedala Fani Bevk, ravnateljica OŠ Stane Žagar.

Nova telovadnica bo namenjena predvsem izvajanju šolske vzgoje za potrebe šole, v popoldanskem času pa bo namenjena tudi rekreaciji občanov in vadbi športnih klubov ter društev.