Novice

22. april, 2016
Dan zemlje obeležili tudi v Komunali Kranj

22. aprila smo praznovali Svetovni dan Zemlje. Letošnji je že šestinštirideseti. Dan je namenjen osveščanju o pomembnosti varovanja okolja, spodbujanju in dvigu naše okoljske zavesti ter zavedanju o ranljivosti našega planeta.

Praznik Zemlje so obeležili tudi v Komunali Kranj. Za obiskovalce zbirnega centra za ločevanje odpadkov v Zarici smo pripravili tudi manjše nagrade, s katerimi našim uporabnikom iz vseh Občin, kjer izvajajmo dejavnost ravnanja z odpadki, priznavamo odgovoren in pozitiven  odnos do okolja in našega planeta. Priložnostna darila čakajo obiskovalce iz vseh Občin tudi v avli naše upravne stavbe, kjer v ožjem obsegu prav tako izvajamo tudi osveščevalno akcijo.

Na spletni (http://www.komunala-kranj.si/) in FB strani (https://www.facebook.com/KomunalaKranj1/) objavljamo tudi nasvete, kako lahko z manjšimi spremembami naših navad pomembno prispevamo k ohranjanju našega okolja.

V sodelovanju z Osnovno šolo Šenčur smo za učence in vrtčevske otroke organizirali vrsto zanimivih delavnic in aktivnosti, s katerimi smo želeli poudariti pomen pravilnega ravnanja z odpadki in posledično odgovornega odnosa do okolja. S tem smo dodatno obeležili kar dva praznika, Občine Šenčur ter Dan zemlje.